Ο Επίσκοπος Θεσπιών χειροτόνησε τον διάδοχό του (ΦΩΤΟ)

xeirotonia presbiterou 107
Ίλιον | Αθανάσιος Θανόπουλος

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Ιλίου που υπηρέτησε ως Προϊστάμενος τα τελευταία εξι χρόνια λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 4 Μαρτίου για πρώτη φορά ως Αρχιερέας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.
Στην Θεία Λειτουργία τον Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Θεσπιών τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου π. Νικόλαου Βλαβιανού, τον οποίο έχρισε διάδοχο του στην θέση του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου.
Κατά τον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Νικόλαος Βλαβιανός αναφέρθηκε με λόγους ευχαριστίας και δοξολογίας προς τον Πανάγαθο Θεό για την ιδιαίτερη ευλογία που Αυτός επεφύλαξε στην ζωή του και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για όλα όσα διδάχθηκε κοντά του.
Επίσης ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε, για τις νουθεσίες και τις συμβουλές του, οι οποίες θα αποτελούν την παρακαταθήκη του για την διακονία του στον Άγιο Φανούριο.
Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών συνεχάρη τον π. Νικόλαο για τα όσα είπε τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''Η σημερινή ημέρα έχει πολλαπλές αφορμές συγκινήσεως καθώς δεν χειροτονώ απλά έναν αδελφό, αλλά χειροτονώ τον Ιερέα ο οποίος θα συνεχίσει την δική μου ταπεινή διακονία σε αυτόν τον Ιερό Ναό, τον οποίο τον αγάπησα και αγαπώ πάρα πολύ''.
''Θα διακονήσεις αυτούς εδώ τους ανθρώπους, οι οποίοι αξίζουν να τους δώσεις όλο σου το είναι. Επίσης σε αυτό τον Ναό υπηρετούν πανάξιοι συνεργάτες και όλοι ανεξαιρέτως είναι άνθρωποι αγάπης, και γι' αυτό σου εύχομαι σ' αυτή την διακονία σου στον Ιερό Ναό να είσαι μόνο αγάπη. Γιατί μονάχα η αγάπη φέρνει την ζωή Του Θεού μέσα στην ζωή των ανθρώπων'' πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.
''Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ η προσευχή μου από το ποιος θα ήταν ο κληρικός ο οποίος θα έπαιρνε την σκυτάλη από εμένα, καθώς έδειχνε ο ορίζοντας ότι ο Θεός κάτι άλλο ετοίμαζε για εμένα, μέσα από την θέση την οποία με είχε ο ορίσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το γνωρίζεις ότι η πρώτη μου επιλογή ήταν ο π. Χρήστος Βλάχος, ένα διαμάντι κληρικός που ήθελα να διακονήσει εδώ και να συνεχίσει μετά από εμένα. Όμως οι ανάγκες τις Εκκλησίας και η δική του υπόσχεση ζωής που έδωσε όταν χειροτονήθηκε στον Άγιο Λουκά Πατησίων τον αναγκάζει να παραμείνει πιστός εκεί'' τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών.
Κλείνοντας ο Επίσκοπος Θεσπιών απευθυνόμενος προς τον π. Νικόλαο υπογράμμισε: ''Μην είσαι ένας παπάς υπάλληλος, ένας παππάς επαγγελματίας, δεν θέλει ο Θεός ούτε και ο κόσμος τέτοιους παππάδες. Δώσε την καρδιά σου και άσε τους ανθρώπους να ακουμπήσουν την δική τους καρδιά πάνω σε εσένα, στο πετραχήλι σου, στην ιεροσύνη σου, για να ξεκουραστούν, να βρουν το νόημα της ζωής''.
Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου χειροθέτησε σε Πνευματικό τον π. Χρήστο Βλάχο για να εξομολογεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, και επίσης χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Νικόλαο Βλαβιανό.
 
''Αυτό το διακόνημά σου θα είναι ο μόνιμος δεσμός σου με τον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου'' ανέφερε ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς τον π. Χρήστο και πρόσθεσε: ''Όπως λέει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, αποστολή του Πνευματικού είναι να αναπτερώσει τις ψυχές των ανθρώπων να τις αρπάξει από τα προβλήματα και τις μέριμνες του κόσμου και να τις δώσει στον Θεό, αυτό εύχομαι και σε εσένα να πράξεις.''
Αμέσως μετά το ο π. Χρήστος με τον π. Νικόλαο εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των συνεργατών στον Άγιο Φανούριο αντιδώρησαν στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών ένα σετ με εγκόλπιο και επιστήθιο Σταυρό.
Τέλος να σημειωθεί ότι κατόπιν προσκλήσεως του Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών στον προαύλιο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την κ. Κάτια Χατζηπέτρου εκ μέρους του Συλλόγου ''Όραμα Ελπίδας'', ο οποίος σύλλογος ενεργοποιείτε στην ανεύρεση δοτών του μυελού των οστών για παιδιά που πάσχουν απο νεοπλασματικές ασθένειες.


πηγή:  http://www.romfea.gr/diafora/20377-o-episkopos-thespion-xeirotonise-ton-diadoxo-tou-foto